top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraDaniel Tobola

ŽUMPA TV NOVA, DOMINIK FERI a TOP NEJBLBĚJŠÍCH OBHAJOB (3.11.2023)


Mám takovou oblíbenou kratochvíli, a tou je zaznamenávání nejblbějších obhajob. A že jsem jich nashromáždil už pěknou řádku. Většinu z nich jsem dokonce i použil…


Tentokrát mě zaujala obhajoba (prosím, míněno jakákoli argumentace sloužící vlastní obraně) v kauze Dominika Feriho. A ne, nemám na mysli obhajobu ve vlastním slova smyslu, tj. obhajobu obžalovaného. Ostatně přijde mi poněkud nevhodné tuto hodnotit (ale ať si každý dělá, co chce…).


Mne zaujala argumentace TV Nova k té mimořádné odpornosti, kterou provedla. Totiž: TV Nova v přímém přenosu (byť na internetovém vysílání) odvysílala celé vyhlášení rozsudku, tj. včetně jmen a osobních údajů poškozených.


Následně:


-TV Nova se hájí tím, že k přenos realizovat směla. Nesměla! Ale to sem nepatří. (I když je poměrně zajímavé ptát se, zda televize skutečně nerozumí tomu, k čemu má oprávnění, nebo na to jen zvysoka kašle.)


- TV Nova se hájí veřejným zájmem. Nepochybně je veřejný zájem na tom, aby veřejnost znala výsledek Ferigate. V žádném případě ale nikdo soudný nemůže tvrdit, že je veřejný zájem na tom znát osobní údaje poškozených.


- TV Nova ústy své mluvčí sdělila, že „nemohla předjímat, co bude v rozsudku“.


Prásk! Moje nejoblíbenější obhajoba: „jsemuplnejdebil“!


Několikrát v životě jsem tomu kterému klientovi nabízel využití této obhajoby (ona se skutečně nehodí vždy, že ano). „Z toho můžete ven, jenom když soud uvěří, že jste uplnej debil.“ Mohu říct, že k mé nelibosti mi tuto obhajobu NIKDY ŽÁDNÝ klient nepovolil. Ani jeden!!!


TV Nova nastavuje trendy! Máte můj respekt…


PS: Abych se vrátil k vážnějšímu duchu – jsem přesvědčen, že TV Nova porušila zákon. Nevěřím, že tak učinila z neznalosti. Zmocněnkyně poškozených uvedla, že ještě neví, co bude dělat. Nedivím se jí. Protože (a TV Nova na to dle mého názoru spoléhala již předem) jakýkoli krok, který teď poškozené učiní, k nim přitáhne ještě více pozornosti, o kterou nestojí. Je to hnus…


A dále – otázka nezní ani tak, zda to TV Nova SMĚLA udělat, ale zda to MĚLA udělat. Žádné slušné médium by ty informace nezveřejnilo, ani kdyby mohlo. Stejně tak, jako seriózní média nezveřejnila jména poškozených, když je (a opět nevěřím, že omylem) propálil Feri. Podporuji dlouhodobě několik médií a jsem rád, že z nich ta jména čtenáři neznají a znát nemohou.

23 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page